Zeventien films die je doen wensen dat je een hond had

Hier zijn zeventien geweldige hondenfilms voor je. Nu zit de hele redactie te dromen over het nemen van een hond. Het is dringend.

De roep van de voorvaderen

De grote, aanhankelijke, speelse en vertrouwensvolle hond Beck, die leeft in het warme en zonnige Californië tijdens de goudkoorts, valt in handen van dieven. Ze brachten hem ver van huis, naar het wilde noorden, en verkochten hem aan een postbode. Beck sluit zich aan bij het team en begint aan een leven vol avontuur. Een verfilming van de gelijknamige roman van Jack London.

De Ongelooflijke Wereld door Enzo’s Ogen

Deze ontroerende film is een herinnering aan het leven dat Enzo de hond leidde met autocoureur Danny en zijn liefhebbende familie. Samen maakten zij het enorme geluk, verdriet, moeilijkheden, nederlagen en triomfen mee van de eigenaar, zijn vrouw Eva en dochter Zoë. De menselijke rollen in de film worden gespeeld door Milo Ventimiglia van This Is Us en Amanda Saifred.

De weg naar huis

Door de wet en het toeval belandt Bella, een hond die ooit op straat is opgepakt en nu bij een liefhebbend baasje woont, ver van huis, ontsnapt uit haar tijdelijke thuis en maakt een roadtrip dwars door de halve VS. Het zal een lange reis naar huis worden.

Belle en Sebastian

In een klein Frans stadje in de bergen dicht bij Zwitserland, gaat het leven niet meer van een leien dakje. Frankrijk is niet alleen bezet door Duitse troepen, maar er is ook een onbekend beest opgedoken om schapen te stelen. De dorpelingen zagen een mysterieus iemand in het bos en begonnen erop te jagen, maar wees Sebastiaan kwam oog in oog te staan met het beest en ontdekte dat het in feite een Pyreneese hond was, en dat het niet de hond was die de kudden aan het uitdunnen was. En zo begon de vriendschap tussen de jongen en Belle.

Isle of Dogs

De corrupte burgemeester van Megasaki heeft een edict uitgevaardigd dat alle honden verbannen worden naar een enorme stortplaats. Daar belandt Spotts, een twaalfjarige jongen van Atari Kobayashi, op het eiland. Om zijn vriend te redden, komt Atari alleen aan op het vuilniseiland, vindt zijn bastaardvrienden en begint aan een epische reis die zal beslissen over het lot van zijn hond en de hele prefectuur. Een ongelooflijk ontroerend verhaal verteld door Wes Anderson.

Axel

Axel is een robothond in opdracht van het leger om soldaten te beschermen. Miles vond hem in de woestijn waar de hond was terechtgekomen na een mislukt experiment en activeerde de communicatiemodus van de robot met zijn eigenaar. Nu zijn de jongen en de schattige machine beste vrienden. Maar de wetenschappers die Axel creëerden zijn vastbesloten om hun bezittingen terug te krijgen.

Hachiko: de meest trouwe vriend

Het verhaal van een hond die negen jaar lang, tot aan zijn dood, op zijn baasje wachtte op een treinstation, heeft waarschijnlijk iedereen gezien. En voor degenen die dat nog niet hebben gedaan – vandaag is de dag.

Het leven van een hond

Het verhaal van een hond die verschillende levens leidt, telkens met een nieuwe eigenaar en in een nieuw lichaam van een ander ras. Ongetwijfeld de schattigste film van 2017. Het vervolg, Dog Life 2, werd uitgebracht in 2019.

Witte gevangenschap

Door de plotselinge verandering in de weersomstandigheden verlieten de mensen Antarctica in allerijl, dringend en met de hoop zeer, zeer snel terug te keren. En liet een slede met acht honden achter. Twee uur van zorgen en hartzeer.

Wit Bim Zwart Oor

De bewerking van het gelijknamige boek trok bij de eerste kassa’s 20 miljoen kijkers en werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Buitenlandse Film. Het verhaal gaat over een hond die, achtergelaten zonder baasje, op straat belandt. “Dit is een woord voor kleine mensen die later volwassenen zullen worden, een woord voor volwassenen die niet vergeten zijn dat ze ooit kinderen waren” door G. N. Troepolsky, de auteur van het boek.

Marli en ik

Twee jonge journalisten, man en vrouw, verhuizen naar Florida, maken grootse plannen voor hun leven, dromen van een kind en krijgen een hond. De stoutste hond van de wereld. Wie is wie?

Beethoven

De hoofdpersoon van de film is de schattigste, meest rusteloze St Bernard. Vriendelijk met de hele familie, behalve papa. Maar ze zullen zeker ook vrienden maken, terwijl ze gered worden van de schurkachtige dierenarts.

Turner en Hooch

Hooch, een onhandelbare Bordeaux hond, is de enige getuige van een moord die wordt onderzocht door de pedante politieman Scott Turner. Turner neemt de hond voor zichzelf en zet zijn leven op zijn kop. Hooch stelt hem zelfs voor aan zijn vriendin.

Kom hier, Mukhtar!

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1964. Een politieherder die aan honderden operaties heeft deelgenomen, misdaden heeft helpen oplossen en diefstallen heeft “teruggevonden”. De film gaat over de wederzijdse loyaliteit van een hond en een politie-luitenant die vroeger zijn gids was. De zelfopofferende hond zal zijn leven riskeren om zijn partner te redden, de partner zal de hond in moeilijkheden niet in de steek laten.

K9: de taak van een hond

Nog een verhaal over een politieagent en zijn hond. De uitstekende komedie uit 1989 over de relatie en avonturen van drugsagent Thomas Dooley en zijn herdershond-partner Jerry Lee. De hond is getraind om naar drugs te zoeken en is zo slim dat hij over bijna elk onderwerp een mening heeft. Aan het eind vinden ze natuurlijk een gemeenschappelijke basis, worden ze vrienden en redden ze Thomas’ vriendin, maar in het begin gaat alles niet van een leien dakje. En James Belushi, de hoofdrolspeler, heeft zich twee Duitse herders aangeschaft na het filmen van de film.

Red Dog

Gebaseerd op het boek met dezelfde naam en gebaseerd op de echte Australische Kelly Dog. De ‘lieve hond die in een klein stadje in West-Australië kwam wonen, smolt de zielen van de ruige kolenmijnwerkers, werd een huisdier, werd geadopteerd door de vakbond van mijnwerkers en maakte zijn thuis in de harten van de inwoners. Toen de hond stierf, werd er in Dampier een gedenkteken opgericht.

Marmaduke

De charmante, grote en praatgrage Deense hond Marmaduke verhuist naar een nieuw huis in Californië, ontmoet andere honden in het park, wordt verliefd, went aan de nieuwe plek. De nieuwe plek went ook aan Marmaduke. Een geweldige komedie die goed is om met iedereen te bekijken en bij elke stemming past. Je zult zeker een goede hebben op het einde.