Als je besloten hebt om een hond te nemen

Als je besloten hebt om een hond te nemen

Dit artikel zal u helpen bij het kiezen van het beste hondenras voor het leven in Nederland en uw drukke leven, zodat u zich niet schuldig hoeft te voelen als u een liefhebbend huisdier thuislaat voor die lange werkdag. Het is belangrijk om honden te overwegen die niet veel beweging nodig hebben, omdat de meeste mensen in appartementen wonen zonder toegang tot de wijde buitenlucht.

Als je graag een hond zou willen, maar je wilt geen honden met veel onderhoud, of je verlangt naar het gezelschap van een hond, maar je hebt niet de tijd om de hele dag te wandelen, je hond te verzorgen of een poepje te scheppen, dan kan dit stuk je helpen bij de volgende stap.

Onthulling voordat we verder gaan: Alle honden hebben zorg en aandacht nodig, en als u niet bereid bent wat tijd in uw hond te steken, neem er dan geen. U bent misschien beter af met een kat, of een plant, of een stuk stok.

Hondenrassen in Nederland: “The Pawsers”

Echter! Er is goed nieuws hier. Sommige honden hebben een ‘gemiddelde’ hoeveelheid beweging, gezondheid en verzorging nodig. Laten we deze honden “The Pawsers” noemen.

Het is dus mogelijk voor luie en drukke mensen om hondeneigenaar te worden, maar er moet wel wat tijd en geld in geïnvesteerd worden. Bedenk dat het hebben van een hond een serieuze verantwoordelijkheid is die niet lichtvaardig moet worden opgevat. Honden zijn afhankelijk van u en hebben uw aandacht nodig, zelfs de onderhoudsarme “Pawsers”.

Welke honden moet je vermijden als je het druk hebt (of lui bent)?

Er is niets mis met luiheid, dat komt voort uit iemands persoonlijkheid, maar je moet geen energieke hond nemen, want met jouw levensstijl zul je niet in staat zijn om je huisdier genoeg tijd te geven. Krachtige honden hebben de neiging zich te vervelen en zelfs gefrustreerd te raken als er niet voor hen wordt gezorgd. Puppy’s en tienerhonden kunnen ook veel energie hebben en veel aandacht vragen. Daarom kunnen ze ook beter vermeden worden.

Waar moet je op letten als je een hond koopt?

Voordat u een hond koopt, moet u begrijpen dat alle honden, zelfs “schatjes”, zorg en aandacht van hun baasjes nodig hebben, evenals training en gezondheidszorg. Honden hebben beweging nodig, zelfs een stevige wandeling in de buurt, en ze moeten getraind worden, zodat het geen nutteloze honden zijn. Begrijp ook dat zelfs de gezondste hond een of twee keer per jaar een bezoek aan de dierenarts nodig heeft voor een controle.