Hondenrassen in Nederland: 6 Honden met een laag energieniveau

Hondenrassen in Nederland: 6 Honden met een laag energieniveau

Hieronder volgt de lijst van “The Pawsers” of enkele voorbeelden van hondenrassen met een lager energieniveau en allemaal in goede gezondheid.

 1. Teckel

  Het grote bankmaatje, de teckel is liefdevol en aanhankelijk. Teckels hebben de neiging een beetje koppig te zijn, dus enige basistraining is nodig. Over het algemeen is hij gezond en heeft hij een matige hoeveelheid beweging nodig.
 2. Greyhound

  Ondanks wat velen geloven, zijn Greyhounds geen energieke honden. De meeste Greyhounds vinden het heerlijk om op de bank te luieren en u gezelschap te houden. Ook al houden ze ervan om af en toe een rondje te rennen, toch zijn ze een onderhoudsarme hond. Makkelijk af te richten en over het algemeen gezond, Greyhounds zijn geweldig voor degenen die een grotere hond willen. Petside raadt aan om Greyhounds de juiste voeding te geven om ze gezond te houden.
 3. Franse Bulldog

  De vrolijke Frenchie! Een van de meest vrolijke honden die er zijn. Ze hebben wel energie, maar hebben de neiging om uithoudingsvermogen te missen. Dus, gemakkelijke dagelijkse wandelingen zijn goed voor de Frenchies. Ze zijn gemakkelijk te trainen en vereisen minimale vachtverzorging.
 4. Brusselse Griffon

  De Brusselse Griffon is een genot en heeft een compact formaat! Ze lijken energiek maar hebben niet veel oefeningen nodig. Er is niet veel verzorging nodig en het is van nature een gezond ras.
 5. Bullmastiff

  Als u een grote hond wilt, dan kan de Bullmastiff iets voor u zijn. Dit ras heeft een beetje energie, dus dagelijkse wandelingen moeten genoeg zijn om uw Bullmastiff gelukkig en gezond te houden. Anders dan dat, zal deze hond de ere-zetel aardappel van het huishouden zijn. (geen schande, het is winter).
 6. Poedel

  Poedels worden beschreven als loyaal en zeer trainbaar. Hun haar groeit zo dat je het in de zomer kunt scheren en in de winter lang kunt laten groeien voor de warmte. Ze kunnen goed binnenshuis worden gehouden en kunnen worden afgericht naar uw behoeften.
  Als u een hond wilt adopteren, kunt u een dierenopvangcentrum bezoeken en met de medewerkers praten over het energieniveau en de behoeften van hun honden. Als je eenmaal je hond en een riem hebt, zijn er massa’s andere hondenliefhebbers om mee op avontuur te gaan.