Zaterdag 14 november 2015: 

De RZWH kijkt terug op een bijzonder geslaagde fokkersbijeenkomst over het Plan van Aanpak.
U kunt het Plan van Aanpak hier downloaden (n pdf).. 

Aansluitend was er een zeer interessante lezing van dierenarts dhr. Jan Kooken over DM en 8ste rugwervel waarvoor onze grote dank!
De opkomst was groot en wij bedanken alle deelnemers heel hartelijk voor hun aanwezigheid en de vele positieve reacties die we inmiddels hebben mogen ontvangen!

Heeft u een interessant onderwerp voor een lezing? Laat ons uw suggestie weten door een mail te sturen naar fokcommissie@rzwh.nl


Op 23 februari 2013 heeft de eerste RZWH-fokkersbijeenkomst plaatsgevonden. De fokcommissie had speciaal voor dit samenkomen twee hele interessante en actuele lezingen op het programma gezet.

Allereerst de bekende dekmeester Ton Boxman: hij heeft een interessante lezing verzorgd over zijn ervaringen als dekmeester. De heer Boxman beweegt zich al 35 jaar binnen de kynologie als fokker, exposant én dekmeester. Hij begeleidde bijna 4.000 (!) dekkingen voor meer dan 250 kennels in heel Europa.

Na een korte pauze werd de bijeenkomst vervolgd met een hele actuele lezing over de wettelijke aansprakelijkheid van fokkers met als spreker mevrouw Anne-Greet Bonefaas van Bonefaas Advocatuur. Deze lezing is in samenwerking met de DHCN (Duitse Herder Club Nederland) tot stand gekomen en werd ook door DHCN-leden bijgewoond. In de media is recent veel aandacht besteed aan een gerechtelijke uitspraak waarbij een fokker van rashonden opdraaide voor hoge kosten vanwege het feit dat een door hem gefokte hond een ernstige erfelijke aandoening bleek te hebben. Het zal daarom nog belangrijker worden dat fokkers hun informatie aan de pupkopers actualiseren en optimaliseren, zodat deze goed geïnformeerd tot aanschaf van een pup kunnen overgaan. Het is als fokker/dekreuhouder belangrijk te weten wat er wettelijk allemaal bij komt kijken en we zijn daarom erg blij dat mevrouw Bonefaas ons daarover wat meer inzicht heeft gegeven. Ook was het mogelijk vragen te stellen n.a.v. de lezing. Na afloop werd een concept verkoopcontract uitgereikt dat door onze leden te gebruiken is en waarbij een aantal struikelblokken wordt ondervangen.

Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een hele vruchtbare middag met veel interessante en belangrijke, haast onmisbare, informatie voor elke fokker en dekreuhouder.