De eerst komende fokgeschiktsheidskeuring is op zondag 15 maart 13.00 uur.

Locatie:
Dorpsweg 13
1711 RD  Hensbroek

Keurmeesters:
Mevr. E. Bakker-van de Woestijne
Mevr. C. van der Sijs

Opgeven graag via dit formulier

 

Exclusieve korting op DNA-testen DM en MDR1 voor leden RZWH

 

De RZWH heeft de volgende afspraak gemaakt met het Van Haeringen Laboratorium (VHL).

Leden van de RZWH kunnen, voor de Fokgeschiktheidskeuring RZWH op 15 maart 2020, de DNA-testen voor DM (H673) en MDR1 (H629) in de CombiBreed webshop van VHL bestellen met kortingscode. De DNA-testen worden uitsluitend aan leden van de RZWH aangeboden met een korting van 20%.

Hoe gaat het in z’n werk!
Bestellen van de DNA-testen regel je door een account aan te maken bij VHL via: 
https://www.combibreed.nl/nl-nl/Webshop/DNA-Testen/Hond, de DNA-testen en de benodigde swabs in jouw account te bestellen en de betaling met kortingscode in orde te maken. Print de orderbevestiging van de bestelling in de webshop en download vervolgens het formulier ‘Verklaring getuige Monstername’ en neem beide documenten samen met de swabs mee naar de fokkeuring. Een getuige controleert op de fokkeuring het chipnummer en verklaart dat de gegevens van het monster overeenstemmen met de gegevens genoteerd op het inzendformulier ‘Verklaring getuige Monstername’. Op het rapport wordt vermeld of een monstername in aanwezigheid van een getuige is uitgevoerd. Na de monstername op de fokkeuring verzamelt de RZWH de monsters en bijbehorende formulieren en die worden in één keer naar de VHL verzonden. De uitslagen van jouw hond zullen vervolgens verschijnen in jouw account bij VHL.

Deze aanbieding geldt voor elk lid van de RZWH! Ook als je niet deelneemt aan de fokkeuring, kun je met jouw hond, de bestelde swabs en de formulieren naar de locatie komen waar de fokkeuring wordt georganiseerd.

Heb je belangstelling om gebruik te maken van deze aanbieding voor de eerstvolgende Fokgeschiktheidskeuring RZWH op 15 maart 2020, stuur dan een berichtje naar Jan Boer, portefeuillehouder Fokcommissie, via jan.boer@rzwh.nl. Via Jan ontvang je de kortingscode.

 

 

 

Als u met uw hond (reu of teef) wilt fokken conform het Verenigings Fok Reglement van de RZWH moet uw hond hebben deelgenomen aan een fokgeschiktheidskeuring. Deze keuring is uitsluitend toegankelijk voor RZWH-leden.

Aanmelding kan door middel van  het invullen van dit formulier. Scans van de stamboom, registratiebewijs, HD certificaat, ED certificaat, MDR1 uitslag, DM uitslag en 2 showverslagen kunt u e-mailen naar: fokcommissie@rzwh.nl. De gezondheidsuitslagen en showverslagen van de toekomstige fokhonden dienen in 1 email in pdf bestand bij de fokcommissie aangeleverd te worden. Maximaal tot 6 maanden na de fokgeschiktheidskeuring waar de desbetreffende hond gekeurd is. Indien de gegevens niet binnen 6 maanden na de fokgeschiktheidskeuring bij de fokcommissie aangeleverd zijn vervalt de fokgeschiktheidskeuring. Wij verzoeken u de bestanden te verkleinen tot maximaal 500 kb per document.
De fokkeuring is toegankelijk voor honden vanaf 15 maanden.
Goedkeuring volgt echter slechts dan wanneer alle vereiste documenten compleet in 1 email in pdf formaat door de fokcommissie zijn ontvangen en de vereiste minimale leeftijd is bereikt.
De kosten voor de fokkeuring bedragen € 45,00
Indien gewenst kunt u het gebit van uw hond door de keurmeester laten controleren en vastleggen. Dit is mogelijk tijdens een fokkeuring. U kunt uw hond hiervoor aanmelden door het aanmeldingsformulier volledig ingevuld te versturen naar fokcommissie@rzwh.nl. De kosten hiervoor zijn €5,00

Het is ook mogelijk buiten de RZWH activiteiten om het gebit van uw hond vast te laten leggen.
De eigenaren kunnen een gebitskaart bestellen bij de Fokcommissie. Deze wordt naar de eigenaar verstuurd nadat zij €5,00 overgemaakt hebben op rekening NL74RABO0163849765 t.n.v. RZWH.
Met deze kaart kunt u het gebit van uw jonge hond laten vastleggen, door een rasspecifieke keurmeester.
U dient met de volgende eisen rekening te houden:
* De hond dient minimaal 7 maanden oud te zijn.
* De hond moet geïdentificeerd worden, door middel van chipcontrole, tijdens de gebitscontrole.
( de eigenaar dient zich vooraf te verzekeren dat er een chipreader aanwezig is, of er zelf 1 mee te nemen)
* De gebitskaart dient door twee verschillende rasspecifieke keurmeesters ingevuld en ondertekend te worden.
De lijst met rasspecifieke keurmeester vindt u onder deze link.

Heeft u vragen, aarzel dan niet en neem gerust contact op via email met de fokcommissie@rzwh.nl


BELANGRIJK NIEUWS I.V.M. DM EN MDR1 TESTEN.

De RZWH heeft de volgende afspraak gemaakt met het van Haeringen Laboratorium.

De leden van de RZWH kunnen, in een bepaalde periode voorafgaand aan een Fokgeschiktheidskeuring, de testen H673 (DM) en H629 (MDR1) in de Combibreed webshop van V.H.L. bestellen, onder een bepaalde kortingscode.
Je maakt hiervoor een account aan bij V.H.L., je besteld in je account de testen en benodigde swabs en regelt ook je eigen betaling met kortingscode.
Deze testen worden ons in die bepaalde periode, 2 á 3 weken voorafgaand aan de Fokgeschiktheidskeuring, aangeboden met een korting van 20%, wat dan uit komt op een tarief, voor de beide testen, van € 63,20 (excl. BTW).
Als jullie de DNA testen bestellen in de webshop, kun je ook de swabs bestellen en die worden dan op je eigen adres bezorgd.

Het formulier “Verklaring getuige Monstername” moet je downloaden en meenemen naar de Fokgeschiktheidskeuring. De getuige controleert het chipnummer en verklaart dat de gegevens van het monster overeenstemmen met de gegevens genoteerd op inzendformulier met de Verklaring Getuige.
Op het rapport wordt vermeld of een monstername in aanwezigheid van een getuige is uitgevoerd. Aanvullend zal dan het formulier ‘Verklaring Getuige Monsteropname ” bijgevoegd kunnen worden. Deze is tevens beschikbaar op de website van V.H.L. op de pagina Service/Inzendformulieren.

De geprinte orderbevestiging(en) van de bestelling in de webshop en het monstermateriaal (swabs) + het formulier "Verklaring Getuige Monstername" dienen meegenomen te worden naar de fokgeschiktheidskeuring. Na monstername verzamelt de RZWH, op die dag, de monsters en worden deze in één keer naar VHL verzonden.
De uitslagen worden dan weer vermeld, voor ieder apart, in jullie account bij V.H.L.
V.H.L. moet voor de uitvoering hiervan nog enkele IT aanpassingen verrichten.
Maar ze gaan ervan uit dat dit voor onze 1e FGK (17 maart) gedaan is.

Mochten jullie belangstelling hebben, voor deze aanbieding, stuur dan een berichtje naar: Jan.Boer@rzwh.nl

Deze aanbieding geldt voor elk lid van de RZWH! Ook al neem je niet deel aan de FGK, je mag dan met jouw hond (en de bestelde swabs en formulieren) naar de locatie komen, waar de FGK georganiseerd wordt!

 Klik op de gewenste keuring voor meer informatie