De eerstkomende fokgeschiktheidskeuring is op 29-11-2020  
in het Dogcenter te Kerkwijk. 
Keurmeesters C. van der Sijs en Anita Gielisse.
De keuring is vol er kan niet meer worden ingeschreven.

Als u met uw hond (reu of teef) wilt fokken conform het Verenigings Fok Reglement van de RZWH moet uw hond hebben deelgenomen aan een fokgeschiktheidskeuring. Deze keuring is uitsluitend toegankelijk voor RZWH-leden.

Aanmelding kan door middel van  het invullen van dit formulier. Scans van de stamboom, registratiebewijs, HD certificaat, ED certificaat, MDR1 uitslag, DM uitslag en 2 showverslagen kunt u e-mailen naar: fokcommissie@rzwh.nl. De gezondheidsuitslagen en showverslagen van de toekomstige fokhonden dienen in 1 email in pdf bestand bij de fokcommissie aangeleverd te worden. Maximaal tot 6 maanden na de fokgeschiktheidskeuring waar de desbetreffende hond gekeurd is. Indien de gegevens niet binnen 6 maanden na de fokgeschiktheidskeuring bij de fokcommissie aangeleverd zijn vervalt de fokgeschiktheidskeuring. Wij verzoeken u de bestanden te verkleinen tot maximaal 500 kb per document.
De fokkeuring is toegankelijk voor honden vanaf 15 maanden.
Goedkeuring volgt echter slechts dan wanneer alle vereiste documenten compleet in 1 email in pdf formaat door de fokcommissie zijn ontvangen en de vereiste minimale leeftijd is bereikt.
De kosten voor de fokkeuring bedragen € 45,00
Indien gewenst kunt u het gebit van uw hond door de keurmeester laten controleren en vastleggen. Dit is mogelijk tijdens een fokkeuring. U kunt uw hond hiervoor aanmelden door het aanmeldingsformulier volledig ingevuld te versturen naar fokcommissie@rzwh.nl. De kosten hiervoor zijn €5,00

Het is ook mogelijk buiten de RZWH activiteiten om het gebit van uw hond vast te laten leggen.
De eigenaren kunnen een gebitskaart bestellen bij de Fokcommissie. Deze wordt naar de eigenaar verstuurd nadat zij €5,00 overgemaakt hebben op rekening NL74RABO0163849765 t.n.v. RZWH.
Met deze kaart kunt u het gebit van uw jonge hond laten vastleggen, door een rasspecifieke keurmeester.
U dient met de volgende eisen rekening te houden:
* De hond dient minimaal 7 maanden oud te zijn.
* De hond moet geïdentificeerd worden, door middel van chipcontrole, tijdens de gebitscontrole.
( de eigenaar dient zich vooraf te verzekeren dat er een chipreader aanwezig is, of er zelf 1 mee te nemen)
* De gebitskaart dient door twee verschillende rasspecifieke keurmeesters ingevuld en ondertekend te worden.
De lijst met rasspecifieke keurmeester vindt u onder deze link.

Heeft u vragen, aarzel dan niet en neem gerust contact op via email met de fokcommissie@rzwh.nl

Onderstaande korting zetten wij tot nadere berichtgeving (tijdelijk) stop. Dit doen wij, omdat wij vernemen dat bij VHL de uitslagen van de testen bij hun partnerlab, op dit moment wel heel lang op zich laten wachten.

De RZWH heeft de volgende afspraak gemaakt met het Van Haeringen Laboratorium (VHL).
Leden van de RZWH kunnen, voor de Fokgeschiktheidskeuring RZWH de DNA-testen voor DM (H673) en MDR1 (H629) in de CombiBreed webshop van VHL bestellen met kortingscode. De DNA-testen worden uitsluitend aan leden van de RZWH aangeboden met een korting van 20%.

Hoe gaat het in z’n werk!
Bestellen van de DNA-testen regel je door een account aan te maken bij VHL via
https://www.combibreed.nl/nl-nl/Webshop/DNA-Testen/Hond, de DNA-testen en de benodigde swabs in jouw account te bestellen en de betaling met kortingscode in orde te maken. Print de orderbevestiging van de bestelling in de webshop en download vervolgens het formulier ‘Verklaring getuige Monstername’ en neem beide documenten samen met de swabs mee naar de fokkeuring. Een getuige controleert op de fokkeuring het chipnummer en verklaart dat de gegevens van het monster overeenstemmen met de gegevens genoteerd op het inzendformulier ‘Verklaring getuige Monstername’. Op het rapport wordt vermeld of een monstername in aanwezigheid van een getuige is uitgevoerd. Na de monstername op de fokkeuring verzamelt de RZWH de monsters en bijbehorende formulieren en die worden in één keer naar de VHL verzonden. De uitslagen van jouw hond zullen vervolgens verschijnen in jouw account bij VHL.

Deze aanbieding geldt voor elk lid van de RZWH! Ook als je niet deelneemt aan de fokkeuring, kun je met jouw hond, de bestelde swabs en de formulieren naar de locatie komen waar de fokkeuring wordt georganiseerd.

Heb je belangstelling om gebruik te maken van deze aanbieding voor de eerstvolgende Fokgeschiktheidskeuring RZWH , stuur dan een berichtje naar Jan Boer, portefeuillehouder Fokcommissie, via jan.boer@rzwh.nl. Via Jan ontvang je de kortingscode.

Klik op de gewenste keuring voor meer informatie